- Pn lis 30, 2015 2:39 pm
Witam, jestem mamą 15-miesięcznej Mai. Kiedy miała 3-4 miesiące przespała całą noc, karmiłam ją tylko mlekiem modyfikowanym aż do około 6. miesiąca. Potem spróbowała innych smaków (deserki, obiadki...), po trochu wprowadzałam nowe, różne przysmaki. Aż tu nagle od 8 miesiąca porzuciła mleko na dobre...

zupki zblendowane, deserki w słoiczkach, owoce... to jadła ale mleko i pochodne (kaszki, grysiki, budynie..) nie lubi do dziś.
W nocy od jakichś 2-3 miesięcy budzi się kilka razy czasami po 6 razy. Mało tego - wieczorem po kąpieli oczywiście coś zje i kiedy zaśnie w wózku (bo tylko tam zasypia) przekładam ją do łóżeczka. Kiedy obudzi się pierwszy raz w nocy tj. ok 23-24.. płacze dopóki ją znowu nie włożę do wózka, tam zaśnie. Ale kiedy chcę ją przełożyć do łóżeczka to budzi się i zaś płacz... Dlatego od jakiegoś miesiąca spi prawie całą noc w wózku( a nie w łóżeczku ani z nami w łóżku) oczywiście co chwilę się budzi.
Jest to dla mnie bardzo niewygodne bo jak tylko mała się poruszy czy obróci w wózku ja się budzę i sprawdzam czy nie wstała żeby nie wypadła z niego.
Dodam że pije baaaaardzo dużo herbatki za dnia, a w nocy prawie przy każdym obudzeniu się domaga się również jej więc dostaje nie za dużo ale za każdym razem. Nie smoczkuje wcale. Ma swoj ulubiony kocyk który tuli i "obgryza" do snu.
Jak nauczyć ją spania całej nocy? oczywiście w łóżeczku? POMOCY..